top of page

מה קורה בטיפול פסיכולוגי?

 

בטיפול פסיכולוגי המטרה הראשונה היא ליצור מרחב שבו המטופל או המטופלת ירגישו בטחון ונוחות. מרחב כזה מתאפשר הן על ידי סיפוק פיזי של סביבה מתאימה ונעימה, והן על ידי בניית קשר ויצירת אמון עם הפסיכולוגית. שלב בניית הקשר הוא הכרחי עבור הפסיכולוגית והמטופל/ת כאחד.

 

לאחר יצירת הקשר המטופל/ת מרגיש/ה יותר בנוח להביא את עצמו/ה. בטיפול עובדים ומדברים על הנושאים שהמטופל/ת מביא/ה לחדר באופן ישיר ומספר/ת עליהם, ובמקביל בוחנים תכנים שהמטופל/ת מביא/ה באופן עקיף, דרך דפוסים שחוזרים על עצמם. המטרה היא לעזור למטופל/ת לראות את עצמו/ה באופן שלם ואינטגרטיבי, לעזור לו/ה להרגיש טוב ולתפקד היטב.

למרות שהמטרה דומה בקרב ילדים, מתבגרים ומבוגרים, האופן הוא שונה.

ילדים מתבטאים דרך משחק, הרבה מהחוויות שמעסיקות אותם באות לידי ביטוי במשחקים אותם הם בוחרים לשחק בחדר, באופן שבו הם משחקים את המשחק, בדמויות איתם הם מזדהים, באופן שבו הם משתפים או לא משתפים את הפסיכולוגית. הטיפול הפסיכולוגי בילדים הוא דרך משחק, ויצירת חוויה אחרת עבור אותו ילד. אף על פי שיש שיח בין הילד והפסיכולוגית, העובדה הטיפולית נעשית בעיקרה באמצעים בלתי מילוליים.

מתבגרים, לרוב, עברו את השלב המשחקי, יש להם יכולת לרפלקציה והסתכלות עצמית ולכן הטיפול ברובו נעשה בשיחות, כמו עם מבוגרים. בטיפול בשיחות המטופלים מספרים על הדברים שמעסיקים אותם, עושים להם טוב, מפריעים להם, ויחד אנחנו חוקרים את העולם הפנימי של המטופל/ת, כיצד הוא/היא מבין/ה וחווה את העולם דרך איזה דפוסי חשיבה והתנהגות הוא/היא פועל/ת, ומניין הם נובעים. על פי רצון המטופל/ת אנחנו מסירים שכבות ובוחנים מערכות יחסים ראשוניות ונוכחיות לצד ארועים מעצבים לאורך החיים. עבודה כזאת מביאה בדרך כלל להכרות טובה יותר עם עצמי. תחושת המובנות מביאה פעמים רבות להקלה רגשית ולעיתים לשינויים אחרים. כל מטופל/ת מגיע/ה עם סיבות ומטרות אחרות, להם אנחנו, בתהליך משותף, מנסים לתת מענה. 

IMG_20201125_173541.jpg
bottom of page